De kracht van kleuren

Kleuren zijn onlosmakelijk verbonden met emoties en hebben invloed op onze gemoedstoestand.

Zo wordt de kleur van de lucht en de zee geassocieerd met rust, diepte en stabiliteit. Het is een kleur die staat voor intelligentie en verstand. Blauw is de kleur van vertrouwen en betrouwbaarheid. Blauw is de kleur van de hemel. Het brengt geloof in jezelf en in anderen, bevordert communicatie, zelfexpressie en opent je geest. Blauw is de kleur van de onbegrensdheid.
Wit staat daarentegen voor puurheid en vrede, kalmte en stilte. Wit symboliseert een nieuw begin en reinheid. Wit heeft een neutraliserende werking: geplaatst tussen felle kleuren laat het de werking van deze kleuren onaangetast.
De kleur van de natuur ontspant en is rustgevend. Groen is een positieve kleur met associaties als balans, harmonie, evenwicht en vernieuwing, voorspoed en vertrouwen. Groen staat bovenal symbool voor hoop.
 
Roze is een delicate kleur en staat voor de zachte kant van de liefde. Deze kleur geeft ontspanning, straalt vreugde uit en is vriendelijk, teder en emotioneel.
De mengkleur tussen rood en geel, staat voor stimulering van het brein en de eetlust. Oranje is een aandachttrekkende kleur die warmte en enthousiasme uitstraalt. Door de combinatie van rood en geel is oranje een combinatie van het lichamelijke (rood) en emotionele (geel). De warme kleur staat voor vrolijkheid, optimisme, plezier, kracht, energie, aandacht, beweging, creativiteit, speelsheid en toegankelijkheid. 
Voor iedereen heeft kleur een andere betekenis. De ene kleur spreekt meer aan dan de andere. Couleurs d'espoir streeft ernaar kleuren als basis in de collecties te gebruiken, zodat iedereen zich thuis voelt bij onze producten.